Corpus Company

Search

Ontwikkelingen binnen de marketing

Ontwikkelingen-in-de-marketing

‍Inhoudsopgave

Ontwikkeling binnen de Marketing

De digitale marketingwereld evolueert voortdurend, en marketeers moeten op de hoogte blijven van nieuwe trends en strategieën om succesvol te blijven in hun vakgebied. Nieuwe digitale strategieën ontstaan razendsnel, en bedrijven die niet bijblijven lopen het risico achterop te raken. Naarmate de vraag naar gebruiksvriendelijke content toeneemt, neemt ook de behoefte aan vereenvoudigde marketingoplossingen toe. Deze blogpost bespreekt enkele van de belangrijkste marketingtrends in 2019 en hoe ze de ROI van uw bedrijf kunnen verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen!

Content Marketing

Contentmarketing is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van elke succesvolle marketingstrategie. In 2019 zal het nog essentiëler worden, waarbij content marketing naar verwachting ongeveer 80% van alle marketinguitgaven voor zijn rekening zal nemen. Dit komt deels door het steeds groter wordende belang van digitale kanalen, maar ook door een verschuiving in de focus van kortetermijnrendementen naar langetermijnresultaten. Een succesvolle contentmarketingstrategie creëert waarde voor uw publiek, waardoor de levenslange waarde van uw klantenbestand toeneemt. Er zijn tal van manieren om boeiende inhoud te creëren voor uw marketingstrategie. U kunt blogberichten schrijven, podcasts maken, e-books publiceren, online cursussen maken of zelfs videocontent gebruiken om uit te leggen hoe uw product werkt.

AI-gestuurde marketing

Kunstmatige intelligentie (AI) is de afgelopen jaren een hot topic geweest in digitale marketing, en 2019 is geen uitzondering. Vanwege de complexiteit van gegevensanalyse wenden veel bedrijven zich tot AI-gestuurde oplossingen om hun marketinginspanningen te optimaliseren en te automatiseren. Waar traditionele marketingmethoden grotendeels gericht waren op kortetermijnresultaten, richt AI-gestuurde marketing zich op langetermijnresultaten, zoals hoe klanten te behouden of het verkoopvolume in de loop van de tijd te verhogen. De implementatie van AI kan vele aspecten van uw bedrijf helpen verbeteren, zoals klantenservice, marketing en verkoop. AI maakt het ook gemakkelijker voor u om uw bedrijf op te schalen om meer klanten te ondersteunen, omdat u niet zo veel werknemers hoeft aan te nemen om de werklast te verwerken.

Virtual Reality Marketing

VR-marketing is een andere trend die de afgelopen jaren aan kracht heeft gewonnen. Met de snelle adoptie van VR-apparaten wordt 2019 het jaar dat VR-marketing eindelijk tot zijn recht komt. Er zijn verschillende voordelen aan VR-marketing, te beginnen met potentiële kostenbesparingen. VR-marketingcampagnes zijn vaak goedkoper om te produceren in vergelijking met traditionele marketingcampagnes. Omdat VR-apparaten steeds toegankelijker worden, zou dit type marketing een groter bereik kunnen hebben dan ooit tevoren. Virtual reality-apparaten hebben het potentieel om de manier waarop we media consumeren te veranderen, en marketing is daarop geen uitzondering. De meeste bedrijven zijn echter nog aan het leren hoe ze deze innovatieve marketingstrategie het beste kunnen inzetten.

Augmented Reality Marketing

Augmented reality (AR) bestaat al geruime tijd. Het is echter pas sinds kort dat marketeers het potentieel ervan beginnen te benutten. AR-marketing speelt in op het verlangen van consumenten om met merken in contact te komen via een interactieve ervaring. Met AR-technologie kunnen klanten een product uitproberen in een virtuele omgeving, of zelfs zien hoe het product in hun leven past via AR-reclames. Deze vorm van marketing heeft veel succes gehad met augmented reality-apps, met name in de detailhandel, waar klanten producten kunnen uitproberen in het comfort van hun eigen huis. De technologie achter augmented reality ontwikkelt en verbetert zich nog steeds, wat betekent dat marketeers een kans hebben om op de begane grond in te stappen en zich te vestigen als leiders in de ruimte.

Video Marketing

Het creëren van boeiende video-inhoud is een uitstekende manier om leads te genereren, de merkbekendheid te verbeteren en een publiek op te bouwen. Nu video een steeds grotere rol gaat spelen in digitale marketing, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de beste videocampagnes diegene zijn die waarde creëren voor de kijker. Video kan verschillende vormen aannemen, van productdemonstraties en uitlegvideo’s tot interviews met belangrijk personeel en nuttige tutorials. Afhankelijk van uw branche en publiek kunt u verschillende soorten video-inhoud gebruiken om leads te genereren en uw marketingcampagne te verbeteren.

mCommerce en mMarketing

Hoewel e-commerce niets nieuws is, is mCommerce (mobile commerce) opgekomen als een belangrijke trend in de digitale wereld. MCommerce is steeds belangrijker geworden naarmate meer consumenten op hun mobiele apparaten vertrouwen om aankopen te doen. Veel consumenten hebben nu toegang tot het internet via hun mobiele apparaten, en bezoeken steeds vaker e-commerce websites via hun handsets. Als zodanig zullen marketeers in 2019 hun strategieën moeten aanpassen aan deze trend. Marketeers kunnen mobiele conversies verhogen door hun websites te optimaliseren voor mobiele apparaten, d.w.z. door ze compatibel te maken met smartphones of tablets. Daarnaast moeten ze overwegen strategieën te implementeren om hun inhoud te optimaliseren voor korte aandachtsspannes. Om hun resultaten te volgen en nauwkeurig te meten, moeten marketeers overwegen te investeren in een app voor het bijhouden van mobiele conversies.

Mobile Advertising Strategies

Mobiele reclame zal naar verwachting 100 miljard dollar bereiken in 2022. Volgens een recente studie heeft 80% van de marketeers het afgelopen jaar hun mobiele advertentiebudgetten verhoogd. Hoewel mobiel adverteren steeds belangrijker wordt, worstelen veel merken met het optimaliseren van hun campagnes voor een maximale impact. Om te slagen met mobiele reclame, moeten marketeers hun doelgroep beter begrijpen en de beste manieren om hen te betrekken.

Conclusie

Toegegeven, niet al deze trends zullen van toepassing zijn op elke industrie. Het is echter belangrijk voor marketeers om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Door de laatste trends over te nemen, kunt u de ROI van uw bedrijf verhogen en uw naamsbekendheid vergroten.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.