Corpus Company

Zoek

Zit fysiotherapie bij de basis verzekering?

Als het aankomt op de vraag of fysiotherapie is opgenomen in de basisverzekering, is het antwoord helaas nee. Het is daarom essentieel om te weten wat er wel en niet in de basisverzekering valt en welke aanvullende verzekeringen er beschikbaar zijn om fysiotherapie te dekken. In deze blogpost bespreken we wat fysiotherapie is, wat er wel en niet in de basisverzekering valt en wat alternatieven zijn om toegang te krijgen tot deze waardevolle zorg.

 

Allereerst, wat is fysiotherapie? Fysiotherapie is een vorm van zorg die gericht is op het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van de functionaliteit van het lichaam. Het gaat om de behandeling van musculoskeletale aandoeningen, zoals blessures aan de spieren, botten, gewrichten en pezen. Het kan ook gaan om revalidatie na een operatie of andere medische ingreep. In essentie gaat fysiotherapie over het terugbrengen van het lichaam tot een gezonde en functionele staat.

Vervolgens is de vraag of fysiotherapie in de basisverzekering zit. Helaas valt fysiotherapie niet onder de basisverzekering. Als u bijvoorbeeld een blessure oploopt die fysiotherapie vereist, moet u dit dus zelf betalen (of via een aanvullende verzekering, meer hierover later). Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Kinderen jonger dan 18 jaar hebben bijvoorbeeld recht op 18 vergoede behandelingen per aandoening per jaar. Voor patiënten met chronische aandoeningen is er een lijst met aandoeningen die in aanmerking komen voor een langdurige vergoeding van fysiotherapie.

Als u toch toegang wilt krijgen tot fysiotherapie, zijn er alternatieven beschikbaar. Ten eerste kunt u de mogelijkheden van het vergoeden van fysiotherapie via een aanvullende verzekering onderzoeken. Deze verzekeringen zijn speciaal ontworpen om extra dekking te bieden voor zorg die niet wordt gedekt door de basisverzekering. Ze omvatten verschillende niveaus van dekking en bijbehorende kosten. Het is de moeite waard om uw opties te onderzoeken en te vergelijken om de juiste aanvullende verzekering te vinden die aan uw persoonlijke situatie voldoet.

Een andere optie is om zelf te betalen voor fysiotherapie. Hoewel dit natuurlijk extra kosten met zich meebrengt, kan het de moeite waard zijn als u snelle en regelmatige toegang tot fysiotherapie nodig heeft. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de aanbieder en de aard van de behandeling, dus het kan geen kwaad om verschillende opties te onderzoeken voordat u er een kiest. U kunt ook vragen naar kortingen voor contante betalingen of betaling in termijnen.

Tot slot kunt u overwegen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren door preventieve maatregelen te nemen om blessures te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het beoefenen van een sport onder begeleiding, en door activiteiten te ondernemen die goed zijn voor uw lichaam, zoals yoga of Pilates. Bovendien kunt u uw houding verbeteren en zorgen dat u genoeg beweegt, wat kan bijdragen aan de gezondheid van uw spieren, botten en gewrichten.

 

In de basisverzekering zit fysiotherapie helaas niet. Het is daarom belangrijk om te weten wat u opties zijn, zoals aanvullende verzekeringen, zelfbetaling of preventieve maatregelen. Ondanks dat er geen fysiotherapie is opgenomen in de basisverzekering, is het mogelijk om toch de juiste zorg te krijgen die u nodig heeft om uw gezondheid en functionaliteit te verbeteren. Door de verschillende opties te onderzoeken, kunt u de juiste keuze maken die goed past bij uw persoonlijke situatie.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.