Foto van ramen voorgevel fysiotherapie Purmerplein in Amsterdam vestiging van Corpus Company
Foto van de behandelkamer in de praktijk aan het Purmerplein in Amsterdam-Noord
Oefenzaal Fysiotherapie Purmerplein Amsterdam

Werkgevers

Home / Werkgevers

Corpus Arbo werkgevers informatie preventie en revalidatie.

Als werkgever bent u niet alleen verantwoordelijk voor het financiële bedrijfsresultaat maar even zo zeer bent u verantwoordelijk voor uw menselijk kapitaal. Uw personeel is de motor die uw onderneming aandrijft. Motorpech is daarom het laatste waar u als werkgever op zit te wachten. Wij begrijpen dat. En als er dan toch iets gebeurt wilt u een betrouwbare partner die uw belang begrijpt en zorgt dat de continuïteit van uw onderneming geborgd blijft. Corpus Company biedt vanuit de fysiotherapie dienstverlening op het gebied van preventie en revalidatie voor werkgevers. Dat kan in de vorm van revalidatie bij uitval van een werknemer waar wij in samenspraak met de arts een behandelplan opstellen. Maar wij helpen ook preventief in de vorm van een werkplek analyse en advies met onze Corpus Company FitScan en trainingen.

Preventie

Gezonde werknemers doen hun werk beter en dragen hierdoor meer bij aan het succes van uw onderneming. Hierbij geldt ook dat voorkomen niet alleen makkelijker is dan genezen maar ook nog eens veel goedkoper. Arbeidsgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld RSI zijn klachten die vaak langzaam en ongemerkt opbouwen maar wel degelijk kunnen leiden tot uitval of verminderde productiviteit van uw medewerker. U wilt dit uiteraard voorkomen. Corpus Company helpt u daarom graag bij het vroegtijdig herkennen en voorkomen van situaties waar dergelijke klachten kunnen ontstaan. Vaak is een kleine praktische aanpassing voldoende om het werk veilig te houden, wij adviseren u graag aan de hand van onze FitScan en / of in-company trainingen.

Organisatie in beweging

Ook biedt Corpus Company diverse mogelijkheden om uw organisatie letterlijk in beweging te krijgen en te houden. U kunt dan denken aan een (wekelijks) bezoek van een fysiotherapeut die als personal trainer sport activiteiten zoals hardlopen, estafettes, voor en met uw werknemers begeleidt.

Of wat dacht u van een bedrijfssportdag onder professionele begeleiding? Een leuke manier om los van de setting in uw bedrijf te werken aan team building. Of stoelmassages bij u op locatie om te zorgen dat het gespannen beeldschermwerk van uw medewerkers kort wordt onderbroken voor een stoelmassage. Het is effectief bewezen dat stoelmassages bijdragen aan de effectiviteit van uw medewerkers.

Informeer naar de mogelijkheden voor bedrijfsport en / of stoelmassages. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag wat voor uw organisatie het meest geschikt is en doen we u graag een passende aanbieding.

Company FitScan & trainingen

Een ondernemer loopt risico’s; dat weet u als geen ander. Er moet ruimte in de markt zijn voor de het product / dienst waar u in investeert. De klanten moeten betalen en er moeten geen calamiteiten zoals inbraak of een ongeval gebeuren. Allemaal risico’s. Deze risico’s horen bij het ondernemerschap. Maar als alles goed gaat verdient u en uw personeel een mooie boterham!

Echter kent u alle risico’s, ook die voor uw personeel? Een medewerker die zijn hand verwond bij het werken met een machine? Of als iemand uitvalt omdat hij of zij te zwaar werk heeft, of te veel? Dan staat uw organisatie stil, of u moet het met een persoon minder doen. Dit los van de reparaties en ziektekosten die er nog bij komen. En het brengt uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico’s. Een (risico inventarisatie & evaluatie) RI&E zet u deze risico’s op een rij. Zo kunt u ze gericht aanpakken!

Speciaal voor werkgevers hebben wij een heldere scan voor uw organisatie ontwikkeld. Deze scan risico inventarisatie brengt op basis van een aantal belangrijke peilers uw organisatie in kaart brengt. Zo kijken wij naar:

  • Wet- en regelgeving
  • Organisatie
  • Cultuur
  • Techniek

Aan de hand van deze scan worden vervolgens de nodige maatregelen in het plan van aanpak geconcretiseerd waarna we samen van start kunnen met de implementatie. Als onderdeel van de implementatie bieden wij in-company trainingen om samen met uw medewerkers het gezond(er) werken te trainen. En als nazorg en borging van de nieuwe werkwijze kan dit op lange termijn worden doorgezet in sessie met een bedrijfssportcoach of stoelmassages.

Revalidatie

Binnen uw bedrijf voldoet u aan alle nodige veiligheidseisen om uw werknemers is een beschermde omgeving hun werk te kunnen laten doen en zo de kans op een incident te minimaliseren. Maar ook buiten werktijd kan een werknemer een blessure of verwonding oplopen waardoor zijn/haar werk (tijdelijk) niet meer kan doen.  Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en gebeurd er zo nu en dan toch iets…

Wet verbetering poortwachter

De wet verbetering poortwachter stelt dat bij verzuim dat de werkgever zich optimaal moet inzetten om te zorgen dat terugkeer van een werknemer goed en soepel gebeurd. Hiervoor zorgt werkgever dat de werknemer kan worden gezien door de bedrijfsarts. Deze stelt na de probleem analyse een advies aan de werkgever. Onderdeel daarvan is dat de werkgever kijkt welke werkzaamheden nog wel door de betrokken werknemer gedaan kan worden.