Foto van ramen voorgevel fysiotherapie Purmerplein in Amsterdam vestiging van Corpus Company
Foto van de behandelkamer in de praktijk aan het Purmerplein in Amsterdam-Noord
Oefenzaal Fysiotherapie Purmerplein Amsterdam

Oefentherapie

Home / Oefentherapie

We bewegen elke dag, de hele dag, en meestal gaat dit onbewust. Iedereen heeft zijn eigen manier van bewegen en zijn eigen voorkeurshouding. Maar sommige gewoontes en/of houdingen zijn erg belastend en kunnen klachten opleveren.

Waarom oefentherapie?

De oefentherapeut helpt mensen van alle leeftijden. Van pas geborenen tot hoogbejaarde is men gebaat bij oefentherapie. Heeft u al klachten of wilt u klachten voorkomen? Dan bent u op de goede plek bij de oefentherapeut. Een oefentherapeut is een specialist in houding en bewegen en zal samen met u kijken naar uw lichaam, houding en dagelijkse activiteit. Aan de hand daarvan krijgt u oefeningen en advies voor een vermindering van klachten en verbetering van spierkracht, bewegingsmogelijkheden en uw houding.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug en nekklachten, pijn in gewrichten zoals de enkel, knie en bekken en klachten door houdingsafwijkingen.

Direct toegankelijk, zonder verwijzing

Voor oefentherapie is in principe geen verwijzing nodig van een specialist maar een arts kan u natuurlijk altijd doorverwijzen. De oefentherapeut is een eerstelijns zorgverlener en valt onder direct toegankelijke zorg (DTZ). U kunt direct een afspraak maken. De oefentherapeut begint bij elke eerste afspraak met screening en intake. Pas dan doet de therapeut een eventueel onderzoek.

Screening intake en onderzoek

Bij uw eerste afspraak aan de oeftherapeut wordt uw klacht of hulpvraag en vervolgens een mogelijk behandeltraject besproken. Bovendien checken we of uw verzekering misschien (een gedeelte van) de kosten vergoedt. U krijgt eventueel oefeningen mee om thuis te oefenen voor uw vervolgafspraak.

Afspraak maken

Een afspraak kunt u natuurlijk per telefoon maken of bij ons in de praktijk. Maar wij bieden ook de mogelijkheid online in de agenda van de therapeut een afspraak te maken. Via uw eigen beveiligde persoonlijke pagina kunt u voortaan al uw afspraken beheren.

[bookly-form category_id=”2″]

Wat is Oefentherapie