Corpus Company

Nieuwe trends in online marketing

online-marketing-trends

Nieuwe trends in online marketing

Inhoudsopgave

Digitale marketing evolueert voortdurend. Bijna elke dag verschijnen er nieuwe trends, technologieën en technieken. Het bijhouden van al deze veranderingen kan een uitdaging zijn, vooral voor marketeers die in een snelle omgeving werken. Als u een marketeer bent die worstelt om de laatste digitale marketingtrends bij te houden, bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel kijken we naar enkele van de belangrijkste marketingtrends die momenteel de kop opsteken in de industrie.

Video Reclame

Video reclame is een trend die blijft. Elk jaar dat voorbijgaat, richten marketeers zich op video als een effectiever marketinginstrument. Dat is niet verwonderlijk, aangezien consumenten steeds meer gewend zijn aan het bekijken van videocontent. Met de opkomst van sociale media, streamingdiensten en videovriendelijke browsers is de vraag naar videocontent explosief gestegen. Consumenten snakken naar meer videocontent, en merken nemen daar snel nota van. Videoreclame is een uitstekende manier om kijkers op emotioneel niveau te bereiken. Studies hebben aangetoond dat emotionele reacties op video veel sterker zijn dan die op tekst. Videoreclame kan u ook helpen betere resultaten op lange termijn te behalen. Met video kunt u een consistent merkimago en een consistente boodschap neerzetten die in de loop der tijd kunnen worden gebruikt. Terwijl u met tekst telkens een nieuwe boodschap moet creëren wanneer u een product of dienst wilt promoten.

Kunstmatige intelligentie in marketing

Marketeers hebben er altijd naar gestreefd hun concurrenten een stap voor te blijven. Ze hebben altijd gezocht naar nieuwe manieren om potentiële klanten aan te trekken en gepersonaliseerde klantervaringen te leveren. Kunstmatige intelligentie (AI) is naar voren gekomen als een uitstekende optie om beide doelen te bereiken. AI stelt bedrijven in staat gepersonaliseerde klantervaringen te ontwerpen en deze op te schalen binnen de organisatie. Met AI kunnen marketeers verzamelde gegevens gebruiken om sommige van hun taken te automatiseren, waardoor tijd vrijkomt voor meer strategische activiteiten. AI kan ook worden gebruikt om klantinzichten te genereren, klantbehoud te verbeteren en groei in nieuwe markten te stimuleren. Wanneer AI wordt geïntegreerd in de marketinginspanningen van een organisatie, kan het marketeers helpen bij het personaliseren van klantervaringen op basis van gedragingen en voorkeuren uit het verleden. AI kan ook worden gebruikt om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen op basis van soortgelijk gedrag en soortgelijke voorkeuren.

Augmented Reality Marketing

Augmented reality (AR) is een technologie die computergegenereerde beelden combineert met echte omgevingen. Veel marketeers maken gebruik van de kracht van AR om meer meeslepende ervaringen voor klanten te creëren. Met AR kunnen klanten visualiseren hoe ze eruit zouden kunnen zien in een bepaalde outfit of een product uitproberen in hun eigen omgeving. Dit is vooral nuttig wanneer men een product probeert te verkopen dat misschien niet visueel is – zoals een verzekeringspolis of een financieel product. AR kan ook worden toegepast op marketingcampagnes. Een modemerk kan bijvoorbeeld AR-content creëren waarmee gebruikers virtueel een nieuwe outfit kunnen passen en zien hoe die hen staat. Dit is geweldig voor klanten die een product willen uitproberen voordat ze het kopen.

AI-gestuurde Voice Chat Tools

Voice chat tools worden snel onderdeel van het dagelijks leven. Dankzij AI worden deze tools meer geïntegreerd in ons leven dan ooit tevoren. Stel je bijvoorbeeld een klantenservicemedewerker voor met een AI-gestuurde voice-chattool. Deze tool kan zo worden geprogrammeerd dat hij de stem van de klant herkent. Het kan ook de problemen begrijpen die worden besproken en het juiste antwoord geven. Voor marketeers zijn voice-chattools een krachtige manier van interactie met klanten. Met voice-chattools kunt u het gesprek verplaatsen naar een meer besloten omgeving.

Cloudgebaseerde samenwerking in marketing

Samenwerking in de cloud is de laatste jaren een groeiende trend in marketing. De trend is aangewakkerd door de opkomst van de cloud. Met de opkomst van cloud-gebaseerde opslagoplossingen en applicaties is online opslag toegankelijker geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat marketeers meer opties hebben voor het opslaan, delen en bewerken van hun content. Door samenwerking in de cloud kunnen marketeers efficiënter content creëren en beheren. Met samenwerkingstools in de cloud kunnen marketeers projecten beheren, key performance indicators (KPI’s) bijhouden en samenwerken met hun collega’s. Met cloudgebaseerde samenwerkingstools hebben mensen overal toegang tot content en kunnen ze deze bewerken. Dit betekent dat marketeers ongeacht hun locatie kunnen werken – wat perfect is voor telewerkers.

Live streaming als marketingstrategie

We hebben allemaal de hype rond live streaming gehoord, maar hoe kunnen marketeers het daadwerkelijk gebruiken om hun marketingdoelen te bereiken? Live streaming is een nieuwe manier van content creëren en marketing. Het stelt merken in staat een publiek in realtime te bereiken en een tweeweggesprek met hen te voeren. Live streaming geeft merken ook de kans om hun menselijke kant te laten zien. Hoe authentieker en echter je overkomt, hoe groter de kans dat je in contact komt met je publiek. Met live streaming kun je interactieve content creëren waar je publiek dol op zal zijn. U kunt bijvoorbeeld vraag- en antwoordsessies opzetten waarin u vragen van klanten beantwoordt of een live tutorial over een product of dienst verzorgt. U kunt ook gasten uitnodigen om u te vergezellen op uw stream en een intiemere ervaring voor iedereen creëren.

Conclusie

Er zijn veel nieuwe trends als het gaat om online marketing. In dit artikel hebben we enkele van de belangrijkste trends verkend die momenteel oprukken in de industrie. Van video reclame tot augmented reality marketing, marketeers hebben veel tools tot hun beschikking. Dit is het moment om deze tools te verkennen en op te nemen in uw marketingstrategie.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Waarom is marketing zo belangrijk

Waarom is marketing zo belangrijk

Waarom is marketing zo belangrijk Marketing is belangrijk omdat het bedrijven helpt potentiële klanten te bereiken en een positief imago voor het bedrijf te creëren.

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.