Foto van ramen voorgevel fysiotherapie Purmerplein in Amsterdam vestiging van Corpus Company
Foto van de behandelkamer in de praktijk aan het Purmerplein in Amsterdam-Noord
Oefenzaal Fysiotherapie Purmerplein Amsterdam

Fysiotherapie

Home / Fysiotherapie
Verwijzing
Voor een afspraak met fysiotherapeut, fysiotherapeutische behandelingen, is in de meeste gevallen geen verwijzing nodig. Je kan dus direct een (online) afspraak maken. Wij werken alleen met gediplomeerde fysiotherapeuten die zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Zo kun je ook zonder verwijzing bij ons terecht voor de beste zorg.
Behandelplan
Om een goed beeld te krijgen van hoe jouw doelen het best gehaald kunnen worden stellen we aan de hand van een intake samen het behandelplan op. Samen kiezen we juiste behandelvormen en specialisten die je tijdens jouw fysio traject begeleiden. Het kan dus zijn dat je tijdens het behandeltraject contact hebt met verschillende therapeuten.
Vergoedingen
Ben je niet of beperkt verzekerd? Geen probleem, bij ons ben je gewoon welkom! Alleen ben je niet verzekerd en moet je deze kosten wel zelf betalen…. Gelukkig bieden wij je een budget plan waardoor je behandeling door jouw fysiotherapeut niet alleen effectief is maar ook betaalbaar blijft.

Hands-on Fysiotherapie

Als je pijn hebt bij bewegen, of bewegen kan niet of niet goed meer, dan ga je naar de fysiotherapeut. Na een intake (vragengesprek en onderzoek) wordt een behandelplan opgesteld. De behandelingen bestaan uit diverse technieken zoals bijvoorbeeld oefentherapie, mobilisaties en massages. Ook tapen en dry needling behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de klacht (duur, intensiviteit, ontstaan enz.) stelt de fysiotherapeut samen met de patiënt een behandelplan op. Door middel van ons digitaal portaal kunnen patiënten hun eigen vorderingen bijhouden, afspraken inplannen en de oefeningen uit hun persoonlijk oefenschema terugzien met behulp van duidelijke instructievideo’s.

Beweging In Beeld - Online beweeggroep

Vanuit huis volg je dan een online beweegtraining, begeleid door de fysio- of oefentherapeut. Door de corona maatregelen worden we geacht meer thuis te blijven, wat bij de meeste mensen direct gepaard gaat met meer op de bank zitten of achter de computer. Terwijl dat juist het risico op ziek worden van corona vergroot. Daarom hebben we bij Corpus Company onze online beweeggroep in het leven geroepen. Geheel gratis, laagdrempelig en gemakkelijk. Iedereen mag meedoen, van jong tot oud. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of tablet en een emailadres om je aan te melden. Vanuit huis volg je dan een online beweegtraining, begeleid door de fysio- en/of oefentherapeut. Zo verzorgen wij twee keer per week een lichamelijke training gewoon bij jou thuis!

COVID19 revalidatie

Jaarlijks kost lichamelijke inactiviteit, dus te weinig bewegen, aan 5.3 miljoen mensen wereldwijd het leven. Deze mensen overlijden aan ziekten die gerelateerd zijn aan lichamelijke activiteit, zoals diabetes type 2, obesitas (overgewicht) en hart- en vaatziekten. Dit zijn juist de groepen die nu extra kwetsbaar zijn voor de complicaties van een Covid-19 infectie, stelt neurowetenschapper Erik Scherder, ook wel bekend als de ‘hersenprofessor’. Erik Scherder geeft aan dat uit internationale studies blijkt dat inspanning beschermt tegen de complicaties van corona. Inspanning hoort bij een actieve leefstijl, dus ook voldoende slaap en gezonde voeding is hierbij essentieel. Zodra je matig intensief beweegt, dan maakt je lichaam meer t-cellen en nk-cellen aan die virussen kunnen bestrijden.

COPD

COPD is de afkorting voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. In het Nederlands ook wel chronisch obstructieve longziekten genoemd. COPD is een verzamelnaam voor twee vormen van blijvende longziekten, namelijk chronische bronchitis en longemfyseem. U kunt meer grip op COPD krijgen door middel van therapie. Mogelijke doelen die tijdens therapie bereikt kunnen worden zijn: verminderen van de kortademigheid, verbeteren van het inspanningsvermogen en de fysieke activiteit, verbeteren van de mucusklaring, verbeteren van de kennis, het zelfmanagement en het vertrouwen om dingen te kunnen uitvoeren. Deze doelen kunnen worden bereikt door middel van bijvoorbeeld inspanningstraining, ademhalingsoefeningen en gezondheidsvoorlichting.

Chronische klachten

Pijnklachten die langer dan drie maanden duren worden al chronisch genoemd. Maar veel mensen hebben jaren last van dezelfde klacht. Onze therapeuten zijn zeer ervaren met de behandeling van chronische klachten. Belangrijk is dat de therapeut en patiënt samen een behandelplan opzetten met een realistisch doel; is het bijvoorbeeld haalbaar om pijnvrij te worden of is het doel van de patiënt zonder hulp een boodschap te kunnen doen?

Reuma

Reumatoïde artritis of R.A. is een ontsteking van het synovium (= slijmvlies) in gewrichten, die bij 1 à 2% van de bevolking voorkomt. Regelmatig zijn ook peesscheden en slijmbeurzen bij het ontstekingsproces betrokken. De term reuma omvat in de volksmond, en in de terminologie van het Reumafonds, vele ziekten. Reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew en jicht zijn een paar voorbeelden. Voor artsen is 'reuma' echter meestal specifiek een aanduiding voor reumatoïde artritis.

Claudicatio intermittens

Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen is een vervelende aandoening in de benen. De bloedvaten worden tijdens het lopen afgekneld waardoor het bloed niet meer goed kan doorstromen. Dit geeft pijn in de benen die minder wordt bij stoppen met lopen. Hier is de naam ‘etalagebenen’ door ontstaan; om zich een houding te kunnen geven gingen patiënten uitgebreid de etalages van winkels bekijken tot de pijn genoeg verminderd was om verder te lopen. Om een operatie te voorkomen biedt looptraining de beste oplossing. Door het lopen gaat het bloed dat niet verder kan een nieuwe route zoeken waardoor nieuwe vaatjes ontstaan. Deze therapie kan het beste gevolgd worden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Medical taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape in verschillende kleuren die 5 dagen kan blijven zitten. Deze techniek kan bij veel klachten worden toegepast bijvoorbeeld spierscheuren, enkelblessures, hoofdpijnklachten, frozen shoulder en zelfs bij hooikoorts geeft het verlichting.