Foto van ramen voorgevel fysiotherapie Purmerplein in Amsterdam vestiging van Corpus Company
Foto van de behandelkamer in de praktijk aan het Purmerplein in Amsterdam-Noord
Oefenzaal Fysiotherapie Purmerplein Amsterdam

Fysiotherapie

Home / Fysiotherapie
Verwijzing
Voor een afspraak met fysiotherapeut, fysiotherapeutische behandelingen, is in de meeste gevallen geen verwijzing nodig. Je kan dus direct een (online) afspraak maken. Wij werken alleen met gediplomeerde fysiotherapeuten die zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Zo kun je ook zonder verwijzing bij ons terecht voor de beste zorg.
Behandelplan
Om een goed beeld te krijgen van hoe jouw doelen het best gehaald kunnen worden stellen we aan de hand van een intake samen het behandelplan op. Samen kiezen we juiste behandelvormen en specialisten die je tijdens jouw fysio traject begeleiden. Het kan dus zijn dat je tijdens het behandeltraject contact hebt met verschillende therapeuten.
Vergoedingen
Ben je niet of beperkt verzekerd? Geen probleem, bij ons ben je gewoon welkom! Alleen ben je niet verzekerd en moet je deze kosten wel zelf betalen…. Gelukkig bieden wij je een budget plan waardoor je behandeling door jouw fysiotherapeut niet alleen effectief is maar ook betaalbaar blijft.

Hands-on Fysiotherapie

Als je pijn hebt bij bewegen, of bewegen kan niet of niet goed meer, dan ga je naar de fysiotherapeut. Na een intake (vragengesprek en onderzoek) wordt een behandelplan opgesteld. De behandelingen bestaan uit diverse technieken zoals bijvoorbeeld oefentherapie, mobilisaties en massages. Ook tapen en dry needling behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de klacht (duur, intensiviteit, ontstaan enz.) stelt de fysiotherapeut samen met de patiënt een behandelplan op. Door middel van ons digitaal portaal kunnen patiënten hun eigen vorderingen bijhouden, afspraken inplannen en de oefeningen uit hun persoonlijk oefenschema terugzien met behulp van duidelijke instructievideo’s.

Chronische klachten

Pijnklachten die langer dan drie maanden duren worden al chronisch genoemd. Maar veel mensen hebben jaren last van dezelfde klacht. Onze therapeuten zijn zeer ervaren met de behandeling van chronische klachten. Belangrijk is dat de therapeut en patiënt samen een behandelplan opzetten met een realistisch doel; is het bijvoorbeeld haalbaar om pijnvrij te worden of is het doel van de patiënt zonder hulp een boodschap te kunnen doen?

Bekkenbodem

De bekkenbodemspier is een zeer belangrijke spier die vervelende klachten kan geven zoals incontinentie. Bij onze ervaren therapeut leer je controle te krijgen en te houden over je bekkenbodem. Door middel van speciale oefeningen (waarvan je instructiefilmpjes en een oefenprogramma via de oefeningen app meekrijgt) wordt je sterker en nemen je klachten af.

Reuma

Reumatoïde artritis of R.A. is een ontsteking van het synovium (= slijmvlies) in gewrichten, die bij 1 à 2% van de bevolking voorkomt. Regelmatig zijn ook peesscheden en slijmbeurzen bij het ontstekingsproces betrokken. De term reuma omvat in de volksmond, en in de terminologie van het Reumafonds, vele ziekten. Reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew en jicht zijn een paar voorbeelden. Voor artsen is 'reuma' echter meestal specifiek een aanduiding voor reumatoïde artritis.

Claudicatio intermittens

Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen is een vervelende aandoening in de benen. De bloedvaten worden tijdens het lopen afgekneld waardoor het bloed niet meer goed kan doorstromen. Dit geeft pijn in de benen die minder wordt bij stoppen met lopen. Hier is de naam ‘etalagebenen’ door ontstaan; om zich een houding te kunnen geven gingen patiënten uitgebreid de etalages van winkels bekijken tot de pijn genoeg verminderd was om verder te lopen. Om een operatie te voorkomen biedt looptraining de beste oplossing. Door het lopen gaat het bloed dat niet verder kan een nieuwe route zoeken waardoor nieuwe vaatjes ontstaan. Deze therapie kan het beste gevolgd worden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Medical taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape in verschillende kleuren die 5 dagen kan blijven zitten. Deze techniek kan bij veel klachten worden toegepast bijvoorbeeld spierscheuren, enkelblessures, hoofdpijnklachten, frozen shoulder en zelfs bij hooikoorts geeft het verlichting.

Kinderfysiotherapie

Op de kleuter/ peuterleeftijd ontwikkelen kinderen veel nieuwe grof en fijn motorische vaardigheden en zijn ze bezig met het ontdekken van de wereld om zich heen. Wanneer kinderen een achterstand in de motorische ontwikkeling laten zien, kunnen we een kind hierin ondersteunen waar nodig. Ook schoolgaande kinderen en jongeren kunnen moeilijkheden ervaren in de motoriek, op deze leeftijd wordt het steeds belangrijker dat ze mee kunnen komen met hun leeftijdsgenoten. Hierdoor is fysiotherapie bij deze groep ook nog zeker van belang.

Medische fitness

Wanneer je bent uitbehandeld maar nog niet helemaal klaar bent om zelfstandig te gaan sporten, biedt medische fitness een goede uitkomst. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kan je op gezette tijden komen sporten. Hier horen een eigen trainingsschema en een thuis oefenprogramma via de app natuurlijk bij. Ook als je niet onder behandeling bent of bent geweest ben je welkom bij de medische fitness.